Manja Kapsul Herba Dalaman

0
(0)
0 326
RM55
In Stock

Kunyit (turmeric), juga dikenali sebagai curcuma longa, Pada masa yang sama, kunyit mempunyai banyak nutrisi yang sangat baik kepada kesihatan, seperti protein, serat, Vitamin C, Vitamin E, potassium, kalsium, zat besi dan magnesiumkunyit boleh menghalang anda daripada mendapat sel barah seperti T-cell leukemia, colon carcinomas dan breast carcinomas. Kunyit boleh membantu anda mencegah daripada kanser. kunyit sangat baik dalam merawat osteoarthritis dan arthritis rheumatoid. Kajian telah menjumpai bahawa orang yang mengalami arthritis rheumatoid dan mengambil kunyit secara berterusan dalam diet pemakanannya boleh mengurangkan kesan kesaikitan pada sendi.

Dalam satu kajian pada tahun 1989, kapsul yang diperbuat daripada kunyit dapat memberikan kesan yang efektif dalam menangani masalah pedih ulu hati dan ketidakhadaman. kunyit juga boleh membantu anda merawat beberapa penyakit keradangan usus termasuklah ulser kolitis.Kunyit dapat juga membantu penyakit hati,kemurungan ,sakit jantung dan masalah alzheimer.

Cara Penggunaan

Makan pada waktu pagi dan malam dan tidak boleh ambil semasa datang haid.Makan 1 biji pagi & 1 biji malam manja kapsul herba dalaman.

Kebaikan & Khasiat

Manja kapsul herba dalaman ini boleh dimakan oleh lelaki dan wanita kerana bahan aktifnya adalah kunyit dimana kunyit mengandungi  bahan aktif curcumin yang merupakan antiseptik bagi penyakit yang melibatkan makanan tidak hadam,sakit kulit,penyumbatan dibahgian saraf serta membantu buasir dan kencing yang tidak lawas.

Shipping Cost
Shop Location 63000 Cyberjaya, Selangor, Malaysia

No reviews found!

No comments found for this product. Be the first to comment!